FMCG

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach jako jedna z wiodących firm produkujących pełny asortyment mleczarski m.in. śmietany, kefiry, jogurt grecki, sery mozzarella rozwija swoją ofertę odpowiadając na zapotrzebowanie rynku. Aktualnie na półki sklepowe trafił nowy rodzaj twarogu: śmietankowy Premium.

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów i trendom w branży mleczarskiej zdecydowaliśmy się na produkcję twarogu śmietankowego Premium. Twaróg wytwarzany jest z wyselekcjonowanego mleka bez żadnych sztucznych substancji konserwujących. Dołączył on do gamy naszych produktów, które łączy najwyższa jakość oraz smak, co pozwala nam wyróżniać się na rynku

mówi Mirosław Domański, Prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.

Twaróg śmietankowy Premium produkowany jest na bazie naturalnych surowców. Zawiera 16% cennego naturalnego tłuszczu mlecznego doskonale zastępującego masło. Charakteryzuje go delikatny smak, wysokie walory odżywcze oraz lekka, kremowa konsystencja. Ma korzystny wpływ na układ trawienny, kostny i wzrok. Jest źródłem lekkostrawnego białka, wysoko przyswajalnego wapnia, soli mineralnych, witamin i mikroflory.

Nowy produkt OSM Piaski, za swój niepowtarzalny smak, jak również wysokie walory jakościowe, został doceniony na Dniu Twarogu i Twarożków, Śmietany i Śmietanki podczas XXIV Targów Mleczarskich MLEKO – EXPO 2015 w Warszawie. Ponadto twaróg śmietankowy Premium znalazł się w pierwszej piątce wyróżnionych produktów w Plebiscycie Dziennika Wschodniego Lubelskie ze smakiem. Czytelnicy gazety oddając swoje głosy podkreślali tradycyjną recepturę twarogu oraz jego wysoką jakość. Tym samym nowy wyrób mleczarni dołączył do mapy dobrych smaków Lubelszczyzny.